Чому не варто купувати китайський часник, яким заповнені всі прилавки: вагома причина

Напевно кожен з вас чув про неймовірну користь часнику. Іноді його корисність навіть буває перебільшена, але все ж це хороший засіб для поліпшення імунітету, а також для лікування застуди. Люди, які саджають цей продукт у себе на городі, можуть бути впевнені, що він дійсно може принести користь людині. Останнім часом все частіше на прилавках в магазині можна зустріти часник, вироблений в Китаї. Ось до нього потрібно ставитися з великою пересторогою, і на це є безліч причин.

Користь чи шкода?

На жаль, шкоди від неякісного часнику може бути значно більше, ніж користі. Китайські аграрії дуже люблять «купати» часник в різних хімічних сполуках, щоб він краще ріс і йому не заважали шкідники. Кількість пестицидів просто зашкалює.

Звичайно ж, не можна сказати, що вітчизняний виробник, ризикуючи своїм благополуччям, буде вирощувати ідеально натуральний часник, але все ж кількість хімічних засобів регулюється на законодавчому рівні.

Кмітливий пес забирається в басейн по сходах. Веселе відео
Вибір та «пароль» на обличчі. Бабуся розповіла, як заспокоїти дитину, що плаче
“Ягоди – в холодильнику, огірки і банани – на столі”: де зберігати овочі і фрукти

Багато хто може подумати, що це все неправда і китайське законодавство є більш жорстким і його краще дотримуються, ніж у нас. Почасти такі люди мають рацію, але це стосується тільки внутрішнього ринку Китаю. На експортовані товари мало хто звертає увагу, головне — прибуток.

Як відрізнити китайський часник від звичайного?

Згідно з проведеними статистичними дослідженнями, китайський часник є лідером на нашому ринку, його частка становить близько 80 %. Тому придбати вітчизняний часник стає все важче.

Китайський продукт має білий колір, на тактильні відчуття — твердий і досить легкий. Що найдивніше, часник практично не псується. Чому запитаєте ви? Все досить просто, цю культуру обробляють великою кількістю хлору. Тому часник не псується і має гарний білий колір. Таким чином, часник має привабливий зовнішній вигляд, але він не несе ніякої користі для споживача, а навпаки, може йому нашкодити.

Актори серіалу “Офіс” повідали про кумедні випадки на роботі в честь 15-річчя шоу
Трюк з пропажею засудженої до тюремного терміну дружини не вдався, але чоловік намагався
Затишний дачний будиночок із звичайної побутівки менше ніж за півмільйона рублів

Найчастіше такий часник має ідеальний зовнішній вигляд, все головки мають приблизно однаковий розмір і колір — перше, що повинно вас насторожити. Необхідно пам’ятати, що ця культура, вирощена в природних умовах, не буде виглядати як на картинці. Ще одна дивовижна «здатність» китайського часнику — він не проростає, ніколи.

Згадайте цибуля, часник або картопля, який був вирощений на дачі або у родичів у селі. Через кілька місяців з них з’являються паростки, а сам плід стає м’яким і вже його значно гірше вживати в їжу. З китайським часником такого не трапиться, адже він проходить обробку.

Підведення підсумків

Кожен з нас повинен самостійно контролювати те, що ми їмо, адже від цього залежить стан нашого здоров’я. Адже багато людей купують часник, щоб лікуватися, а насправді можуть ще більше нашкодити самому собі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code