Напевно кожен з вас чув про неймовірну користь часнику. Іноді його корисність навіть буває перебільшена, але все ж це хороший засіб для поліпшення імунітету, а також для лікування застуди. Люди, які саджають цей продукт у себе на городі, можуть бути впевнені, що він дійсно може принести користь людині. Останнім часом все частіше на прилавках в магазині можна зустріти часник, вироблений в Китаї. Ось до нього потрібно ставитися з великою пересторогою, і на це є безліч причин.
Користь чи шкода?
На жаль, шкоди від неякісного часнику може бути значно більше, ніж користі. Китайські аграрії дуже люблять «купати» часник в різних хімічних сполуках, щоб він краще ріс і йому не заважали шкідники. Кількість пестицидів просто зашкалює.
Звичайно ж, не можна сказати, що вітчизняний виробник, ризикуючи своїм благополуччям, буде вирощувати ідеально натуральний часник, але все ж кількість хімічних засобів регулюється на законодавчому рівні.
Багато хто може подумати, що це все неправда і китайське законодавство є більш жорстким і його краще дотримуються, ніж у нас. Почасти такі люди мають рацію, але це стосується тільки внутрішнього ринку Китаю. На експортовані товари мало хто звертає увагу, головне — прибуток.
Як відрізнити китайський часник від звичайного?
Згідно з проведеними статистичними дослідженнями, китайський часник є лідером на нашому ринку, його частка становить близько 80 %. Тому придбати вітчизняний часник стає все важче.
Китайський продукт має білий колір, на тактильні відчуття — твердий і досить легкий. Що найдивніше, часник практично не псується. Чому запитаєте ви? Все досить просто, цю культуру обробляють великою кількістю хлору. Тому часник не псується і має гарний білий колір. Таким чином, часник має привабливий зовнішній вигляд, але він не несе ніякої користі для споживача, а навпаки, може йому нашкодити.
Найчастіше такий часник має ідеальний зовнішній вигляд, все головки мають приблизно однаковий розмір і колір — перше, що повинно вас насторожити. Необхідно пам’ятати, що ця культура, вирощена в природних умовах, не буде виглядати як на картинці. Ще одна дивовижна «здатність» китайського часнику — він не проростає, ніколи.
Згадайте цибуля, часник або картопля, який був вирощений на дачі або у родичів у селі. Через кілька місяців з них з’являються паростки, а сам плід стає м’яким і вже його значно гірше вживати в їжу. З китайським часником такого не трапиться, адже він проходить обробку.
Підведення підсумків
Кожен з нас повинен самостійно контролювати те, що ми їмо, адже від цього залежить стан нашого здоров’я. Адже багато людей купують часник, щоб лікуватися, а насправді можуть ще більше нашкодити самому собі.