Дитячі товари від Ferrero надзвичайно популярні в багатьох країнах. «Кіндер-сюрприз» любить майже кожен ласун, незалежно від віку. Оскільки це улюблені ласощі моєї дочки, я придумала цікавий десерт з шоколадними яйцями. Це торт-чізкейк, в якому ховаються два солодких сюрпризу, які стають видні тільки при розрізуванні. Рецептом цього десерту я і хочу поділитися з усіма.
Що для цього потрібно
Щоб приготувати цей торт, ви будете потребувати в наступному.
Для основи десерту:
- 400 г фундука, цільного;
- 150 г молочного шоколаду, розтопленого.
Для вершково-сирного крему:
- 900 г вершкового сиру;
- 1 столова ложка ванільного екстракту;
- опціонально: 5 аркушів желатину.
Додатково:
- 300 г свіжої малини;
- 2 столові ложки малинового джему;
- 10 шоколадних яєць;
- жменю великих ягід малини для прикраси
- 5 кульок ожинового морозива.
Для шоколадного соусу:
- 100 г коричневого цукру;
- 250 мл води;
- 120 г несолодкого порошку какао;
- 2 шоколадних яйця.
Як зробити основу
По-перше, фундук має бути обсмаженою. Для цього помістіть горіхи в духовку на деко, застелене папером, і підсмажуйте їх на протязі десяти хвилин при 180 °C при нагріванні з усіх боків. За цей час рекомендується розтопити молочний шоколад.
Потім використовуйте тканину, щоб видалити плівки з смажених горіхів. Після цього покладіть пергамент у форму для випічки, додайте в неї фундук і розподіліть рівномірно розтоплений шоколад. Дозвольте суміші повністю застигнути.
Як зробити сирну масу
Змішайте вершковий сир з ванільним ароматизатором до утворення кремоподібної маси. Щоб торт залишався щільним, бажано додати в нього п’ять аркушів желатину. Помістіть отриману масу у форму для випічки поверх застиглого шоколаду.
Як зробити сюрприз всередині торта
Змішайте малину з джемом і подрібнити все виделкою. Шоколадні яйця розділіть на половинки і заповніть чотири з них малиновою сумішшю.
Нагрійте ніж і проведіть їм по краях чотирьох половинок яйця, потім складіть їх разом.
Втисніть в сирну масу, складену у форму, заповнені яйця.
Помістіть 5 половинок шоколадних яєць між зануреними наповненими і вдавлюють їх в торт, поки вони не поринуть краями догори. Після цього охолоджуйте десерт близько чотирьох годин.
Як прикрасити десерт зовні
Покладіть по кульці ожинового морозива в кожну що залишилася половинку яйця і закрийте ними заготовки на поверхні десерту.
Потім прикрасьте торт малиною і порізаним фундуком.
Для приготування шоколадного соусу в першу чергу закип’ятіть воду. Розмішайте в ній цукор, додайте порошок какао і, помішуючи, дайте суміші трохи охолонути. Після цього розкришите 2 шоколадних яйця в неї і дайте їм розплавитися. Змішайте все ще раз, щоб вийшов однорідний шоколадний соус. Після подачі ви можете полити їм закриті яйця на поверхні десерту, щоб їх верхня частина розплавилася і відкрилося знаходиться в них ожинове морозиво.
Такий торт не тільки ідеальний притягальний десерт для дитячого дня народження. Більшість дорослих також будуть в захваті від цих ласощів. Тому я рекомендую готувати його на будь-яке свято. Можна з упевненістю сказати, що байдужих за столом не залишиться.