Як відомо, безліч відкриттів було зроблено помилки. Так, проста помилка в дотриманні рецептури допомогла літнього ветерану почати заробляти собі на життя набагато більше, ніж вдавалося раніше.
Збіг обставин і дитяче захоплення
Стефан деАрно не був у своєму рідному місті Чарльстоні у штаті Південна Кароліна більше 30 років. Однак у 2017 році з-за хвороби батьків йому довелося повернутися на батьківщину. У 56 років у ветерана Берегової охорони США не було грошей на квартиру, а його батьки жили в маленькому будиночку, в якому не вистачало місця. Тому йому довелося переїхати в притулок для бездомних. Але Стефану пощастило: досвідчений соціальний працівник зумів знайти для нього місце в притулку для бездомних one80 Place, відомому тим, що він пропонує своїм постояльцям не тільки нічліг і харчування, але і програму професійної підготовки.
Під час свого перебування у притулку деАрно прийняв рішення записатися на кулінарні курси. Йому завжди подобалася кулінарія, а в дитинстві він провів багато часу, спостерігаючи за тим, як готують його мати і бабуся.
Доленосне знайомство
Щоб учні могли придбати невеликий досвід роботи, притулок домовився з місцевим фестивалем їжі і вина. Крім волонтерства деАрно було запропоновано попрацювати з деякими кухарями. Саме там він познайомився з Роланом Фельдманом, власником ресторану Smoke BBQ, яким він відразу сподобався завдяки своїй харизмі та позитивного настрою. Кухар навіть прозвав його «Преподобним» з-за звички носити акуратні чорно-білі наряди. Він запропонував йому спільну роботу, і одного разу в листопаді минулого року новачок зробив помилку, яка назавжди перевернула його життя.
Помилка, яка змінила життя
Під час приготування кукурудзяного хліба деАрно повинен був додати в тісто пахту, однак помилково він використовував густі вершки. Стефан сильно злякався, що його звільнять. Але Фельдман відмахнувся від цієї проблеми і велів йому в будь-якому випадку ставити тісто в духовку. Коли випічка була готова, результат приголомшив усіх: отриманий кукурудзяний хліб був більш вологим, м’яким і золотистим, ніж зазвичай. ДеАрно роздав хліб вийшов працівникам ресторану, і всі вони були в захваті, виявивши, що змінена версія класичного рецепту виявилася набагато смачніше.
Фельдман був так вражений створенням свого учня, що запропонував йому зайнятися спільним бізнесом. На сьогоднішній день вони є співвласниками Reverend Cornbread Company.
Тепер у деАрно є стабільний дохід і власне робоче місце. Але чоловік не забув про тих, хто підтримував та допомагав не втрачати надію на краще. Зараз він піклується про своїх батьків, займається новим бізнесом і у вільний час відвідує one80 Place, щоб в якості волонтера роздавати гарячу їжу бездомним.
Те, чого не можна втрачати
«Без надії у тебе нічого немає» – говорить Стефан деАрно сьогодні.
«Бачити, як люди отримують задоволення від того, що я створив – це одне з кращих відчуттів за все моє життя. Я пишаюся, коли бачу посмішку своєї матері. Це найпрекрасніше почуття у моєму житті», – каже чоловік.
У будь-якій, навіть самої, здавалося б, складної ситуації, не можна втрачати надію. Віра в себе і свої сили, старання і працьовитість, трохи удачі і везіння – і ви обов’язково досягнете успіху, як герой нашої історії.