Це блюдо підійде практично до будь-якої нагоди, і приготувати його можна неймовірно швидко і просто. І майте на увазі, що рецепт може бути подвоєний або потроєний, якщо ви плануєте розкішний вечеря і довгі посиденьки в колі близьких і рідних.
Що стосується кількості креветок, то орієнтуйтеся на власні смакові переваги. Розмір порції, рекомендований асоціацією серця, становить 85 г (приготованих морепродуктів) на людину, але все залежить від ваших апетитів.
Що потрібно? Використовувані продукти
Отже, для створення страви слід підготувати такі інгредієнти:
- 85-100 г креветок;
- 70 г спагетті;
- 60 г вершкового масла;
- 40 мл оливкової олії;
- тертий сир пармезан;
- часник, петрушка.
Паста з креветками. Процес приготування
Видаліть креветки з панцирів. Проведіть кінчиком маленького гострого ножа по довжині тильній частині кожної креветки і видаліть темну відня (це травний тракт креветки, тому його слід прибрати). Промийте інгредієнт під проточною водою, відкладіть.
Приготуйте спагетті в киплячій підсоленій воді, слідуючи вказівкам на упаковці. Ви також можете використовувати будь-які інші макаронні вироби, наприклад капелліні або лингуини. Тим часом нагрійте вершкове і оливкове масло в середній каструлі або сотейнику на середньому вогні.
Коли олія нагріється, додайте подрібнений часник і готуйте його до золотистого кольору.
Додайте креветки до чесночному маслу; посипте сіллю, перцем і столовою ложкою петрушки. Які приправи ще можна використовувати, щоб розкрити смак морепродукта? Спробуйте розмарин, естрагон, імбир. Якщо ви любите гостре, то додатково приправте креветки подрібненим перцем чилі.
Готуйте на середньому вогні, поки креветки не забарвиться в апетитний рожевий колір.
Додайте на сковороду спагетті. Додайте сир пармезан і решту петрушку, ретельно перемішайте.
Креветки з гострим медовим соусом
Використовувані продукти (для соусу):
- 90 г меду;
- 50 г діжонської гірчиці;
- 30 г жовтої гірчиці.
Для креветок:
- 12 сирих великих креветок, очищених;
- 80 г універсальної борошна;
- 1 куряче яйце;
- кукурудзяний крохмаль;
- олія для смаження.
Щоб зробити соус, змішайте всі необхідні інгредієнти, відкладіть. Креветки присипте крохмалем. В іншій ємності борошно збийте з яйцем, додайте трохи холодної води. Кожну креветку занурте в тісто, струсіть надлишки.
Розігрійте сковороду середнього розміру на середньому вогні і додати масло. Смажте морепродукт 3-4 хвилини з кожного боку. Золотисті креветки покладіть на тарілку, викладену паперовим рушником. Це допоможе позбутися від зайвого жиру. Готовий делікатес подавайте як самостійну закуску або додатково з гарніром з пасти, овочевого салату.
Поради та хитрості
Завжди готуйте макарони в досить великій каструлі, яка повинна бути високою і глибокою. Для спагетті використовуйте ємність, яка вміщує в себе більше двох літрів води.
Обов’язково використовуйте багато солі. Доведіть воду до кипіння, потім додайте сіль – 1 столова ложка солі на кожні 2 літри води. Вода для макаронних виробів солиться після того, як закипає, щоб запобігти її легкий металевий присмак. Використання морської солі також допомагає уникнути цього.