Три прянощі роблять курячі стегна особливими на смак. Для додання пікантності я тушу їх в соусі з лимоном і часником (перевірений рецепт)

Вміння готувати ароматні й соковиті курячі стегна – мрія будь-якої господині, що обожнює своїх домочадців, адже нам, жінкам, завжди хочеться здивувати і чоловіка, і дітей, і навіть свекруха з рідною мамою. Я навчилася гасити курячі стегна в лимонно-часниковому соусі, які стають коронною стравою на будь-якому застіллі – усі просять приготувати тільки їх.

Головний секрет

Відразу хочу розкрити вам головний секрет мого коронного страви, який криється зовсім не в соусі, а в трьох прянощах, які я обов’язково використовую кожен раз, коли готую свої фірмові курячі стегна. Ці загадкові прянощі – кардамон, сушений подрібнений часник і суміш грецьких трав, яку ви можете знайти в супермаркеті.

Необхідні інгредієнти

Для приготування 700 г курячих стегон я беру:

  • 1 ч. л. сушеного кардамону;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. суміші грецьких прянощів;
  • 1/4 ч. л. сухого часнику;
  • 2 зубчики свіжого часнику;
  • ложку масла (обожнюю використовувати виноградне – воно теж позитивно впливає на смак готової страви);
  • 2 склянки курячого бульйону;
  • лимон;
  • 1/4 склянки вершків (чим жирніше, тим краще);
  • півтора склянки рису;
  • ложку кукурудзяного крохмалю (якщо немає, сміливо замінюйте картопляним).

Обробка курячих стегон

Я кожен раз починаю процес приготування з підготовки курячих стегон. Я знімаю з них шкірку, а потім мою під проточною водою і просушую за допомогою паперового рушника.

Потім слід приготувати ароматну суміш з кардамону, сушеного часнику, солі і грецьких прянощів. Готовою сумішшю слід щедро намазати кожне стегно, а потім відправити курку в глибоку сковороду з розпеченим маслом.

В Англії популярні хвилясті стіни. Виявляється, вони економічніше прямих
Сусідка поливає свої помідори звичайної бражкою. Я здивувалася, але теж так зробила
Відчуває велику провину. Дочка Тимошенко розповіла журналістам про каяття батька

Як правильно смажити курку

У процесі приготування стегон дуже важливо не перепечеться їх на сковороді – досить витримати їх по 2-3 хвилини з кожного боку, але за умови, що вогонь буде сильним. Після цього стегна слід прибрати зі сковороди.

У масло, що залишилося на сковороді, слід додати пропущений через прес часник, обсмажити протягом хвилини, а потім влити туди ж півсклянки курячого бульйону. Як тільки вміст розігріється, акуратно зіскоблити всі шматочки курки, які пристали до поверхні під час обсмажування стегон.

У гарячий бульйон поверніть обсмажені стегна і продовжуйте приготування на середньому вогні ще протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.

Готуємо рис

Як правило, курячі стегна в лимонно-часниковому соусі я подаю в поєднанні з вареним рисом. Його я готую в мультиварці. Для приготування рисової каші я засинаю крупу в чашу, додаю залишився курячий бульйон, а потім виставляю режим Варіння каші” на 15 хвилин.

Через 15 хвилин я виставляю в мультиварку ґрати поверх напівготового рису і викладаю на її поверхню курячі стегна. Закривши кришку, я виставляю новий таймер – 5 хвилин, і продовжую процес приготування.

Зверніть увагу, що саме цей трюк з розміщенням стегон в мультиварці дозволяє зробити їх по-особливому соковитими, а також надати непогані якості рісу.

Готуємо лимонний соус

Для лимонного соусу я вливаю в глибоку миску вершки, додаю до них сік, вичавлений з лимона, а також кукурудзяний крохмаль. Цю масу слід довести до однорідності за допомогою віночка, а потім влити її в сотейник, в якому готувалися курячі стегна.

Тепер потрібно гасити вміст сотейника до того моменту, поки вона не загусне, а як тільки потрібна консистенція буде досягнута, слід зняти соус з вогню.

Як подавати курку

Приготовану за таким рецептом курку я подаю разом з рисом. Перед самою подачею я поливаю стегна лимонним соусом.

Готові стегна виходять соковитими, ароматними і пікантними – все це завдяки достатку часнику і лимонного соусу, який насичує курку приємною кислинкою, вигідно виділяючи її на тлі інших страв, присутніх на столі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code