Я перестала викидати курячу шкіру. Як виявилося, в цьому продукті цінності більше, ніж в самому м’ясі

Куряча шкіра – це такий продукт, який до деяких пір найменше цінувався в нашому домі. Хочу сказати, що зараз все зовсім по-іншому, адже я дізналася про те, що в цій шкірці, яку я просто викидала в смітник, цінності набагато більше, ніж у філе. Зараз я поділюся з вами отриманою інформацією – швидше за все, вас вона теж здивує.

Їжа, приготовлена з курячої шкіркою, набагато здоровіше

Виявляється, що їжа, приготована разом з курячої шкіркою, виходить набагато смачніше. Дізнавшись про це, я перестала знімати шкірку з філе і ніжок перед їх приготуванням. Більше того, я зрозуміла, що так запечена курка виходить набагато смачніше, ніж зазвичай.

До речі, я помітила, що в процесі приготування курки в шкірці можна не використовувати великої кількості солі і приправ. Крім того, таке м’ясо не потребує в паніровці, що значно знижує калорійність готового страви.

Дізнавшись про користь цієї складової тушки, я навіть полюбила її, адже смажена або запечена куряча шкірка – це так смачно! Безумовно, смажена шкіра – це калорійна складова. Якщо у вас є бажання знизити харчову цінність готового страви, можете просто зняти шкірку з м’яса в самому кінці його обробки.

Фахівці назвали масло, яке рекомендується вживати під час пандемії
Їх зустрічі не судилося відбутися. 39-річна дочка Лістьєва схожа на батька
Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик дівчині-блогеру і програв

До речі, варто пам’ятати і про те, що шкіра – незамінна складова багатьох страв. Зокрема, саме з неї виходять смачніші котлети, ковбаси, рулети, м’ясні пироги – просто один раз спробуйте, і будете додавати її скрізь і завжди.

У структурі шкурки є олеїнова кислота

В структуру корисних компонентів, що містяться в курячої шкіри, входить олеїнова кислота – елемент, який бере активну участь у багатьох процесах життєдіяльності організму людини. Крім того, вона відіграє величезне значення у запобіганні захворювань, що виникають внаслідок зниженого імунітету, а також пов’язаних із нестабільною роботою серцево-судинної системи.

Доведено, що вживання продуктів з високим вмістом олеїнової кислоти сприяє стабілізації рівня інсуліну в крові, внаслідок чого знижується ризик виникнення діабету другого типу.

До речі, для людей, які мають схильність до появи надмірної ваги, куряча шкіра також може бути досить корисною передусім тому, що під впливом олеїнової кислоти відбувається зниження рівня запального впливу цитокінів, що стимулюють процес накопичення жирових клітин.

Жир, що міститься в курячої шкіри, не шкідливий для організму людини

Напевно, читаючи зараз цей матеріал, багато задумаються: як же куряча шкіра може бути корисною, якщо вона складається з одного жиру? Згодна, але можу сказати, що ці ненасичені жири. Саме вони є корисними для організму людини. Зокрема, вживаючи такий продукт, можна значно знизити не тільки артеріальний тиск, але і рівень холестерину в крові. До речі, ця інформація в свій час була отримана в результаті досліджень, проведених в Harvard School of Public Health.

Курку, приготовану в шкірці, не можна розігрівати повторно

Розмірковуючи про смаженої і запеченої курки, багато людей починають говорити про канцерогени, що містяться в м’ясі, приготовлена таким способом. Насправді, боятися тут нічого. Правда, тих випадків, коли готову страву розігрівається повторно, це не стосується. Пов’язано це з тим, що при повторному розігріванні куряча шкірка дійсно починає виділяти канцерогени, які точно не стануть корисними.

Якщо у вас є бажання вжити максимально корисну шкірку, готуйте її шляхом варіння у воді або на пару, а також гасіння. Ідеальним виходом є приготування курячого бульйону з м’яса, з якого шкірка не була знята – в цьому випадку він отримує по-особливому наваристим і смачним.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code